eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Vérfürdő a rabbiképzőben

Két fegyveres behatolt és lövöldözni kezdett egy Talmud-iskolában Jeruzsálem Kirjat Móse negyedében - közölte a rendőrség. A mentők közlése szerint a lövöldözésnek legalább nyolc halálos áldozata volt. Izraeli médiajelentések szerint legalább 35-en megsebesültek.

A két elkövetőt agyonlőtték. Egyikükön robbanóövet találtak - közölte az izraeli közszolgálati televízió.

Szemtanúk elmondása szerint a fegyveresek behatoltak egy terembe, ahol legalább nyolcvanan voltak, és tüzet nyitottak.

A Kirjat Móse-i Merkaz Harav (Talmud-iskola) ismert oktatási intézmény, nevét gyakran a ciszjordániai telepesmozgalom vezetőivel hozzák kapcsolatba.

2007 óta palesztin fegyveresek nem követtek el támadást Jeruzsálemben, bár a rendőrség és a katonaság számos kísérletet hiúsított meg. A város korábban gyakran volt palesztin merényletek célpontja, beleértve az autóbuszokon elkövetett öngyilkos merényleteket is.

Gázában a lakosok fegyverekből leadott sortüzekkel ünnepelték a szeminárium elleni támadás hírét.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 08:27
×
×
×
×