eur:
401.6
usd:
364.16
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Megtalálták a késelő fiút, de nincs garancia, hogy nem szökik meg megint

Megtalálta a romániai rendőrség azt a 12 éves gyermeket, aki a napokban szökött meg a csíkszeredai nevelőintézetből. Ez a fiú szúrt combon korábban egy 15 éves fiút Budapesten, a Blaha Lujza téren. Miután elfogták, a székelyföldi városba szállították. Elekes Zoltán, a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóság igazgatója azt mondta: a csendőrökkel és biztonsági őrökkel is tárgyalnak, hogy a fiúra megfelelően vigyázhassanak.

A rendőrség értesítette a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóságot, hogy Beszterce megyében, Csíkszeredától 300 kilométerre találták meg azt a 12 éves gyermeket, aki a napokban szökött meg a nevelőintézetből, és korábban combon szúrt egy fiút a budapesti Blaha Lujza téren - közölte az intézet igazgatója.

Elekes Zoltán kiemelte: valószínű, hogy az ottani rokonaihoz ment a fiú, de azt nem tudni, hogy jutott el oda.

A fiú visszakerül a csíkszeredai nevelőintézetbe, mert ilyen esetekben csak a gyerekvédelmi hatóság intézkedhet - hangsúlyozta az intézet igazgatója.

A jövőben sem tudnak többet tenni, hogy vigyázzanak a gyermekre - mondta Elekes Zoltán. Hozzátette: már van plusz egy nevelő, aki állandóan vigyáz rá, valamint a csendőrséggel, és egy őrző-védő céggel is beszéltek, hogyan lehet a fiúra megfelelően vigyázni, de azt nem tudják garantálni, hogy ott is marad a fiú.

Még folyamatban van annak a kivizsgálása, ki a felelős a gyermek múlt heti megszökéséért - közölte Elekes Zoltán. A 12 éves fiú múlt héten csütörtök délután futott el egy fociedzésről.

A gyermeket múlt szerdán adták át a magyar hatóságok a romániai gyermekvédelmi illetékeseknek, miután korábban a Blaha Lujza tér környékén több bűncselekményt követett el, és megkéselt egy 15 fiút.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×