eur:
401.6
usd:
364.16
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Bizalmi szavazást kér Romano Prodi

Bizalmi szavazást kér kormánya ellen Romano Prodi olasz miniszterelnök a képviselőházban és a szenátusban, hogy felmérje kabinetje támogatottságát.

"Prodi fél tizenkettőkor beszédet mond a képviselőházban a politikai helyzetről, majd hivatalosan bizalmi szavazást kér" - közölte a sajtóval Angelo Bonelli, a zöldek frakcióvezetője, miután egyeztetett a többi frakcióvezetővel.

A szavazást holnap 17 órakor tartják a képviselőházban, ahol Prodinak szilárd többsége van.

Felbomlott a koalíció

Clemente Mastella lemondott igazságügy-miniszter hétfőn jelentette be: szervezete kilép a koalícióból, és a jövőben kívülről sem támogatja a kormányt.

A volt miniszter közölte, hogy a bizalmi kérdés felvetésekor ellene fognak szavazni.

Clemente Mastella szerdán mondott le posztjáról, mert korrupció gyanújával vizsgálat indult a felesége, Campania régió közgyűlésének elnöke ellen.

A kereszténydemokrata irányzatú Demokratikus Unió Európáért párt támogatása híján a kormány elvesztette többségét a felsőházban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×