eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Alaptalan hiedelmek miatt gyilkolják az albínókat

Nem foglalkozik az albínók legyilkolásának problémájával a kormány - állítja a Tanzániai Albínó Társaság. Az afrikai országban az elmúlt három hónapban négy embert is megöltek születési rendellenessége miatt.

Azért születnek albínó gyerekek, mert családjukat átok sújtja - ez a hiedelem él Tanzániában, néhány boszorkánydoktor pedig azt állítja, hogy az albínók egyes testrészeiből olyan bájitalt tud készíteni, amely segít gazdaggá tenni az embereket.

Nemrégiben egy tanítót tartóztattak le a rendőrök Arushában, aki megölte saját albínó gyermekét; az elmúlt három hónapban ezen kívül másik három albínógyilkosság is történt.

A közelmúltban rátaláltak egy albínó földi maradványaira is: a szerencsétlen ember kezeit és lábait levágták gyilkosai.

Az albínókat, akiket Tanzániában sokfelé szellemszerű lényeknek tartanak, aggasztják a hírek: féltik az életüket, a védelmükre létrejött szervezet éppen ezért azt követeli, hogy a rendőrök tartóztassák le az alaptalan hiedelmeket tápláló boszorkánydoktorokat.

Korábban is szóltak arról hírek, hogy az afrikai országban megölték a piros szemű öregasszonyokat, miután boszorkánysággal gyanúsították meg őket.

Tanzánia 35 millió lakosa közül körülbelül 27 ezer albínó. Az őket segítő szervezet azt várja a kormánytól, hogy biztosítson védelmet az ezzel a rendellenességgel élő embereket.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×