eur:
397.79
usd:
359.05
bux:
74313.71
2024. október 1. kedd Malvin

Mi a kapcsolat Dobrev Klára és Putyin felesége között?

Gyurcsány Ferenccel készült terjedelmes interjú jelent meg a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylapban abból az alkalomból, hogy pénteken Budapesten Viktor Zubkov orosz kormányfő és az orosz kormány több tagja, valamint magyar partnereik részvételével magyar-orosz kormányközi konzultációt tartanak.

A Rosszijszkaja Gazeta kiemelt figyelmet szentelt a gazdasági együttműködés kérdésének, és a magyar kormányfő által mondottakból kiemelte, hogy a kétoldalú kereskedelem volumene idén nagyjából elérte a még a Szovjetunió fennállása idején feljegyzett szintet, és teljes volumene nagyjából 8 milliárd dollárt tesz ki.

"Ez igen komoly összeg, és az olyan nagy nyugat-európai országokkal folytatott orosz kereskedelmi volumenhez mérhető, mint például Franciaország" - idézte a lap Gyurcsány Ferencet.

A cikk szerzője kiemelte azt is, hogy a kormányfő elmondta: Magyarország Oroszországgal való kapcsolatai a teljes értékű partnerség szintjére értek, és ebben jelentős szerepe volt a nyáron Szaranszkban tartott finnugor csúcsnak.

Végül a Rosszijszkaja Gazeta megemlítette, hogy Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége Ljudmilla Putyina meghívására nemrég Moszkvában járt a BibliObraz (KönyvKép) kiállításon, amelynek fő célja az iskoláskorú gyerekek olvasásra szoktatása volt.

Ez alkalomból kiderült, Dobrev Klára jól beszél oroszul, és a lap munkatársa föltette a kérdést, vajon a miniszterelnök neje nem akarja-e továbbadni nyelvtudását a gyerekeinek.

A kormányfő a vonatkozó kérdésre elmondta, hogy felesége az orosz kultúra tisztelője, sok éve nem járt Moszkvában, hosszasan készült az útra, felfrissítette nyelvtudását, és egy sor kellemes benyomással érkezett haza.

Ami pedig a családban a nyelvtanulást illeti, a gyerekek angolt, aztán oroszt, vagy kínait tanulnak, jobb esetben pedig mindkét utóbbi nyelvet elsajátítják.

Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×