eur:
397.16
usd:
356.7
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Sanyarú gyereksors: házi feladatot kell írni, játékra meg nem jut idő

Minden eddiginél keményebben kell tanulniuk a gyerekeknek, ennek hatása azonban alig látszik.Több tanulás, egyre kevesebb játék és sport; ez a diákok sorsa - derül ki a Cambridge Egyetem kutatásából.

Az angol szülők is egyre többet követelnek csemetéiktől: komolyan odafigyelnek arra, hogy a gyerekek elkészítsék házi feladatukat, azok pedig, akik túl sokat dolgoznak, napközibe adják a kicsiket, hogy ott tanárok felügyeletével tanuljanak.

Az iskolákban is egyre kevesebb lehetőség van a játékra, a legfontosabb cél az, hogy teljesítsék tantervet, ennek ellenére - mutatta ki a Cambridge Egyetem kutatása - a diákok nem tudnak többet, mint a korábbi generációk.

Az egyetem egy korábbi kutatásából már kiderült, hogy a tesztrendszer bevezetésétől nem javultak a gyerekek eredményei; olvasási képességeik olyanok, mint az 1950-es években iskolába jártaknak. Nem hozott sikert az iskolák versenyeztetése sem.

A brit kormány mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy sikeresebbé tegye a közoktatást, a szakértők azonban úgy vélik, hogy az újabb és újabb módszerek, irányelvek bevezetése miatt csak még nagyobb a nyomás a szülőkön és a csemetéken.

A hivatalos irányelvek szerint az 5-7 éves gyerekeknek egy héten egy órán keresztül kellene házi feladattal foglalkozniuk, a 8-9 éveseknek 90 percet, míg a 10-11 esztendősöknek naponta 30-at.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×