eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Szex és kábítószerbotrányba keveredett a brit királyi család

A Scotland Yard jelenleg is vizsgálatot folytat a brit királyi család egyik tagja ügyében, akit két ismeretlen megpróbált megzsarolni feltételezett szexuális és kábítószeres ügyekkel. A királyi család jogi okokból nem megnevezhető tagja maga értesítette a rendőrséget.

Egy videófelvétellel próbálta megzsarolni két ismeretlen a brit királyi család egyik tagját, aki azonban értesítette a Scotland Yardot, amely jelenleg is nyomoz az ügyben.

A felvételen állítólag a királyi család tagja látható szexuális aktus közben. A brit sajtó szerint több mint száz éve ez az első eset, hogy valaki megpróbálja megzsarolni a királyi családot.

A telefonon jelentkező zsarolók (akik 50 ezer fontot kértek a videóért) azt is közölték: birtokukban vannak olyan felvételek, melyeken a királyi család tagja kokaint ad a személyzet egyik tagjának, aki azt felszippantja.

Az eset még augusztusban történt, és egy fedett akciót követően a rendőrség szeptember 11-én le is tartóztatott két férfit egy londoni szállodában, miközben éppen az említett filmet nézték.

A férfiak azt állították, hogy éppen a királyi család személyzete egyik tagjának mutatták meg a felvételeket, a valóságban azonban az egyik beépített rendőrrel volt találkozójuk.

A legutóbbi hasonló zsarolási eset még 1891-ben történt, amikor VII. Edward király bízta meg az ügyvédét azzal, hogy fizessen le két prostituáltat a nekik írt levelekért cserébe. Az ügy akkor nem került nyilvánosságra, csak 2002-ben, amikor a leveleket 8222 fontért (mintegy 3 millió forintért) elárverezték.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×