eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Kiássák a halottakat egy muszlim temető kedvéért?

Felháborodást váltott ki a helyi közösségben, hogy ismét használatba akarnak venni egy ma már természetvédelmi területnek számító régi kelet-londoni temetőt.

A Tower Hamlets Temetőt 1841-ben nyitották meg, és 1966-os bezárásáig körülbelül 350 ezer embert helyeztek végső nyugalomra a mintegy 33 hektáros területen. A második világháborúban öt bombatámadás is érte, egyes sírokon ma is látszanak a repeszek nyomai.

Ezután természetvédelmi területté nyilvánították, amelyet rendszeresen látogatnak iskolás csoportok, és számos ritka állatfajnak ad otthont. Nem véletlen, hogy a helyi közösségben jelentős felháborodást váltott ki a terv, hogy a halottakat kiemelik a földből, majd ismét megnyitják a temetőt.

"Soha nem engedjük meg, hogy kiássák az őseinket" - fogalmazta meg többek véleményét a helyi lap egyik olvasója.

Ha a terv megvalósul, a Tower Hamlets-be minden felekezet temetkezhet, a közvélemény egy része azonban muszlim temetőt emleget, Kelet-London nagy ázsiai közössége miatt.

A parkot jelenleg mintegy 1.600 önkéntes tartja rendben. Az egyesület egyik támogatója elmondta: szeretnék, ha a hely jelenlegi állapotában maradna meg, hiszen azon kevés helyek egyike, ahol a természet megmenekült Kelet-London terjeszkedésétől.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×