eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Jót tesz a gazdaságnak a klímaváltozás elleni harc

Egy németországi kutatás friss eredménye szerint a klímaváltozás gazdasági fellendüléssel is kecsegtet, és leginkább Németország számíthat előnyökre a környezeti változások megakadályozása terén - derült ki a hamburgi világgazdasági intézet kedden közétett jelentéséből.

A világ vezető ipari országainak irányítói a nyáron tartott heiligendammi csúcsértekezleten - főleg a vendéglátó német kancellár ösztönzésére - elkötelezték magukat a klímaváltozás hatásainak összehangolt leküzdése mellett, és ennek érdekében egyre nagyobb összegeket fordítanak erre a célra.

Mindez azonban gazdasági szempontból is megtérül, mert - mint a témával foglalkozó hamburgi kutatóintézet kedden közzétett tanulmánya is bizonyítja - 2030-ig a zöld technológiák piaca közel 10 százalékkal fog bővülni, ez pedig legalább kétszerese a világgazdasági fejlődés ütemének.

A jelentés rámutat arra, hogy a német ipar az elmúlt években jelentős összegeket fektetett be az újrahasznosítható energia, valamint a biotechnológia minél szélesebb körű felhasználását célzó kutatásokba és ez most busásan meg fog térülni, mert Németország lényegesen nagyobb mértékben fog részesedni a klímaváltozás lassítására, illetve megelőzésére használható termékek előállításából, mint európai, vagy amerikai versenytársai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×