eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"A demokrácia szamárként bánik az emberekkel"

Moammer Kadhafi líbiai vezető szerint a többpárti demokrácia olyan szélhámosság, amelynek révén a kormányok "szamárként" bánnak az emberekkel, és megtagadják tőlük a valódi hatalmat - jelentette hétfőn a Jana hivatalos hírügynökség.

Kadhafi egy múlt héten mondott beszédében közölte, hogy az észak-afrikai ország soha nem hagy fel a "tömegállam" rendszerével, amelyet szerinte a világ más kormányai is átvesznek majd.

"(Pártok közötti) hatalomváltásról beszélnek. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy úgy uralkodnak az embereken, mint a szamarakon" - idézte a 37 éve hatalmon lévő Kadhafi szavait a líbiai hírügynökség.

"A világnak elege van a pártokból és a választásokból. Még a nyugati értelmiség is megcsömörlött a pártrendszertől és a választási bohózattól. Elismerik, hogy ami történik, nem demokrácia, hanem annak meghamisítása. A világ várhatóan magává teszi majd a népek tekintélyét, és elsöpör minden ilyen régi rendszert" -mondta a líbiai vezető

Moammer Kadhafi 1969-ben államcsínnyel ragadta magához a hatalmat, és kihirdette a szocialista népi államot, amelynek célja az általa írt Zöld Könyv szerint a tökéletes társadalom megteremtése, s amely a szocializmus, az iszlám és a pánarabizmus eszméit ötvözi magában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×