eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Tizenhat évet kapott a Rózsaszín Párduc a szuperrablásért

Összesen tizenhat év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek három szerb állampolgárt, akik 2004 márciusában Tokióban húszmillió euró értékű ékszert raboltak el az egyik belvárosi ékszerüzletből. Egy évvel később, 2005 júniusában tartóztatták le őket, az elrabolt ékszert nem találták meg.

2004. március 5-én a szerb állampolgárok - két férfi és egy nő - alaposan előkészített tervek alapján, parókákkal álcázva magukat mint vevők tértek be a tokiói ékszerboltba, majd leütötték az eladót és a toalettbe zárták. Mintegy 20 millió euró értékű gyémánt ékszert raboltak el.

Az ékszertolvajokat egy évvel később fogták el és azonosították szemtanúk segítségével, valamint a biztonsági kamerák felvételei alapján.

A rablók azt állították, hogy maga a tokiói ékszerüzlet tulajdonosa bérelte fel őket és 100 ezer dollárt adott nekik, hogy a biztosítója megtévesztésére vigyék el az óriási értékű ékszereket, amelyeket később vissza is adtak neki.

A belgrádi bíróság ezt nem hitte el, és nem vélte bizonyíthatónak, figyelembe véve azt is, hogy az ellopott ékszerek nem kerültek meg.

Miután a tokiói üzlet eladója is felismerte az elkövetőket, a belgrádi bíróság kedden 16 évet szabott ki büntetésként rájuk: a két férfi hét, illetve hat, a nő három évet kapott.

A háromtagú szerbiai ékszerrabló bandát a rendőrség Pink Panther, azaz Rózsaszín Párduc néven tartották nyilván.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×