eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Tovább dolgozhatnak a zaklatás miatt elítélt orvosok

Nagy-Britanniában nagy felháborodást váltott ki, hogy továbbra is sokan dolgoznak azok közül az orvosok közül, akiket elítéltek szexuális zaklatásért, és azért, mert gyermekekről készítettek pornográf felvételeket.

Az ügynek 11 érintettje van, akik közül hatan ugyan csak felügyelet alatt végezhetik a munkájukat, öt mellé azonban a munkájukat állandóan ellenőrző felettest sem rendeletek. Mindössze azt szabták meg, hogy gyermekekkel nem foglalkozhatnak.

A brit nemzeti egészségügyi hatóságok szerint nem tilthatják el őket a munkavégzéstől, mert az ellentétes lenne az emberi jogokkal.

Az orvosok neve azonban nem került fel arra a listára sem, amely a szexuális zaklatás miatt elítélt emberek nevét tartalmazza.

Pedig ez a lista sokaknak biztonságot jelent, hiszen értesülhetnek arról, kiktől kell megvédeniük magukat vagy gyermekeiket.

A betegszervezetek azért tiltakoznak, mert szerintük az egészségügyben elsősorban a betegjogoknak kellene érvényesülniük. Mint mondják, az orvos-beteg viszonynak bizalmon kell alapulnia, ehhez pedig tudniuk kell, kik azok az orvosok, akikben megbízhatnak.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×