eur:
396.93
usd:
355.31
bux:
74603.42
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Bush jósol: Hillary Clinton lesz a demokrata elnökjelölt - de ki fog kapni

George Bush szerint Hillary Clinton szenátor lesz a demokrata elnökjelölt a 2008-es elnökválasztáson, de republikánus vetélytársa le fogja győzni.

Az amerikai elnök első ízben nyilvánított véleményt az elnökségre pályázó politikusok esélyeiről, a választás szerinte várható kimeneteléről. Bush - aki mindeddig távol tartotta magát az elnökválasztási kampánytól és a "jóslásoktól" - úgy látja: a volt first lady szerzi meg a Demokrata Párt jelöltségét az előválasztási küzdelemben Barack Obama szenátorral szemben.

Bush véleménye egy hétfőn megjelent könyvben olvasható. Az evangélikus elnök című könyv szerzőjének adott interjúban azt mondta, "kemény küzdelem" várható, amely a republikánus jelölt győzelmével zárul majd. Úgy látja, Hillary Clinton a legismertebb amerikai politikusok közé tartozik, és mivel elegendő pénzt tud összegyűjteni ahhoz, hogy sok helyen kampányolhasson, jó esélye van a demokrata párti elnökjelöltség elnyerésére.

Dana Perino, a Fehér Ház szóvivője kijelentette: az elnök nem azért nyilvánított véleményt, hogy a republikánus tábort mozgósítsa Clinton ellen.

A hétfői The Washington Post ugyanakkor arról írt: Bush meglepőnek tartja, hogy több fontos kérdésben vallott liberális nézete ellenére Rudy Giuliani volt New York-i polgármester vezeti a republikánus pályázók népszerűségi listáját. A lap szerint Bush erről nem hivatalos, "folyosói" beszélgetéseken ejtett el a napokban néhány megjegyzést, amikor tévés műsorvezetőkkel folytatott eszmecserét. Bush megjegyezte még: Giuliani népszerűsége arról is tanúskodik, mennyire fontos a terrorizmus elleni küzdelem a republikánus szavazóknak.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×