eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

"Az ellenzék lehetne erősebb is"

Az orosz ellenzék gyenge és megosztott. Ebben szerepet játszik az elektronikus sajtó állami ellenőrzése, de az is, hogy a társadalom hálás azért a konszolidációért, amelyet Vlagyimir Putyin elnök két ciklusa alatt értek el az országban.

Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: bár jelen van az ellenzék Oroszországban, lehetne erősebb is.

Az ellenzéki vezetők között van Kaszparov volt sakkvilágbajnok, Kaszjanov volt miniszterelnök és Limonov, a nacionálbolsevik párt vezetője.

Õk abban egyetértenek, hogy ami a putyini Oroszországban van, ah távol áll a demokratikus diskurzustól, ideológiailag azonban az ellenzéki szereplők nagyon távol állnak egymástól.

Az ellenzéki pártok a médiumokhoz nem nagyon férnek hozzá, ez pedig nagy hátrányt jelent számukra.

Gyengeségük azonban abból is fakad, hogy az emberek nem nagyon felejtik el az '90-es évek megrázkódtatásait. Azóta azonban a legszegényebb réteg megfeleződött, és a társadalom jelentős része úgy érzi, hogy valóban jobb lett az élete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×