eur:
396.93
usd:
356.26
bux:
74743.04
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Bemutatták a Mennydörgést: "Elvakítja majd ellenségeink szemét" - videó

Iránban bemutatták az ország új, saját fejlesztésű vadászbombázóját, amely sikerrel fejezte be a tesztrepüléseket, így készen áll arra, hogy "elvakítsa az ellenség szemét".

Az állami televízióban képeket mutattak a két Mennydörgés típusú vadászgépről, amely az iráni közlés szerint akár az amerikai F-18-asokkal is felveszi a versenyt.

Mohammed Nadzsar védelmi miniszter kijelentette: az újgenerációs repülők, amelyek hivatalosan szombaton csatlakoznak az iráni légierő kötelékébe, akár a villámcsapás, "elvakítják országunk ellenségeinek szemét" és "lángba borítják táborát".

Az iráni katonai vezetők a bejelentéssel az utóbbi időkben egyre erőteljesebb nyugati, elsősorban amerikai fenyegetésekre válaszoltak.

Az állami televízió szerint a Mennydörgés a Villámcsapás típusú vadászgépek új generációja. Ez utóbbiaknak már megkezdték a sorozatgyártását.

A repülőgépek első generációját 2004-ben mutatta be a perzsa állam. A gép az amerikai F-5-ösre hasonlít, azzal a fő különbséggel, hogy két függőleges vezérsíkja van.

Irán még a '70-es években, amikor az Egyesült Államok szövetségese volt, számos, ma már elavult F-5-öst vásárolt. Szakértők szerint a perzsa állam fegyverzete elsősorban kínai eredetű, és nem veszi fel a versenyt az amerikai technológiával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×