eur:
394.56
usd:
354.93
bux:
72768.53
2024. szeptember 18. szerda Diána

Harminc napon belül felakasztják "Vegyi Alit"

Irakban a legfelsőbb bíróság jóváhagyta "Vegyi Ali" kivégzését. Szaddám Huszein egykori iraki elnök harcostársát harminc napon belül kivégezhetik.

Ali Haszan al-Madzsíd, vagyis "Vegyi Ali" a kivégzett elnök unokatestvére. Õt tartják a síiták ellen 1991-ben elkövetett tömegmészárlás elsőszámú felelősének.

A legfelsőbb bíróság szintén megerősítette Szultán Hásim Ahmed at-Tai volt védelmi miniszter és Huszein Rasíd Mohammed at-Tikrít, a fegyveres erők volt helyettes parancsnokának halálos ítéletét is.

A három vádlottat az úgynevezett Anfal-akció miatt ítélték halálra. A vád szerint ebben az 1988-as akcióban nagyjából 182 ezer kurdot gyilkoltak meg és négyezer települést bombáztak le a fegyveres erők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.24. kedd, 18:00
Fürjes Balázs
a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Tájékoztatta a kormány az Európai Bizottságot, hogy a menekültügyi rendszer kapcsolatos problémák miatt kiszabott bírságot nem fizeti be a magyar kormány – jelentette ki Bóka János EU-ügyekért felelős miniszter az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése után a Portfolio-nak. A tárcavezető elmondta, hogy így a tételt nem a még befagyasztott kohéziós forrásokból, hanem a folyósítandó támogatásokból vonhatja le Brüsszel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×