eur:
394.02
usd:
354.2
bux:
72715.74
2024. szeptember 18. szerda Diána

Bush ismét bekeményít

Az Egyesült Államok háborús politikájának folytatására utalt az amerikai elnök a Nevada állambeli Renóban, veteránok előtt mondott beszédében.

George Bush úgy fogalmazott: veszélybe sodródna a civilizált világ, ha a szélsőséges erők kiszoríthatnák a Közel-Keletről az amerikai csapatokat.

Úgy vélte, hogy ha katonáik kivonulnának Irakból, akkor az Egyesült Államok területén folytatódna a harc a terroristákkal.

George Bush beszédében azzal vádolta az iráni kormányt, hogy támogatja az iraki síita felkelőket és az afganisztáni tálibokat, emellett atomfegyverkezési programjával fenyegeti a közép-keleti térséget.

Az amerikai elnök szólt arról is, hogy minden szükséges lépést megtesz az amerikai katonák védelméért.

George Bush a múlt héten szintén veteránok előtt azt mondta irak-politikájával összefüggésben: a korábbi, népszerűtlen amerikai háborúk, egyebek mellett a koreai és vietnami harcok is a térség stabilizálását szolgálták.

Az Egyesült Államok jelenlet 160 ezer katonát állomásoztat Irakban, ahol eddig 3.728 amerikai katona vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×