eur:
394.58
usd:
354.65
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Rituális szertartás miatt végezték ki a 11 éves fiút?

Bár több fiatalt is letartóztattak, a liverpooli rendőrség egyelőre csak a sötétben tapogatózik a 11 éves Rhys Jones múlt heti meggyilkolása kapcsán. Az egyik elmélet szerint a kisfiúnak a rivális bandák egy hátborzongató rituáléja miatt kellett meghalnia.

A brit rendőrség továbbra is teljes erővel keresi a 11 éves Rhys Jones gyilkosát. A legfrissebb hírek szerint az egyik zártláncú utcai kamera képén látszik a feltételezhető gyilkos.

A rendőrök jelenleg azon dolgoznak, hogy használhatóvá tegyék a felvételt. Ha sikerül, az hatalmas áttörést jelenthet az egész Nagy-Britanniát megrázó ügyben, melynek során valószínűsíthetően egy liverpooli banda tagja értelmetlenül lőtte agyon a 11 éves kisfiút a múlt héten.

A rendőrség megerősítette, hogy vizsgálják a lehetséges kapcsolatot a gyilkosság és a Strand Gangnek nevezett egyik liverpooli banda volt vezetője, Liam "Smigger" Smith tavalyi halála között.

A bandavezér nem akárki volt Liverpool Norris Green negyedében: tavalyi temetésének idején gyakorlatilag az összes környékbeli bolt és pub bezárt, az általános iskolás gyerekeket pedig nem engedték ki az iskolaudvarra.

A járdákon símaszkos fiatalok randalíroztak Liam Smith-t éltető és gyászoló feliratú pólókban. A 19 éves fiút egy rivális banda gyilkolta meg azon a környéken, ahol a 11 éves Rhys Jonest is lelőtték a múlt héten. Az alábbi szentimentálisnak szánt videó ne tévesszen meg senkit.

Csakúgy, mint a legtöbb hasonló banda, Liverpool két legnagyobb rivális gengsztercsapata is előszeretettel használja a YouTube-ot arra, hogy kérkedjen a birtokában lévő fegyverekkel és eldicsekedjen "hőstetteivel".

A bandák közötti háború egyelőre ismeretlen okokból tort ki 2004 nyarán. Azóta legkevesebb 17 esetben tört ki lövöldözés a rivális csoportok tagjai között, további hetven alkalommal pedig házakat, illetve autókat rongáltak meg.


A rendőrség most attól tart, hogy az öncélú erőszaknak esett áldozatul Rhys Jones is. A bandáknak ugyanis szokása, hogy egymás területén kezdenek öncélú lövöldözésbe, erejüket és hatalmukat fitogtatandó.

A fegyveres bandaharc természetesen nem csak Liverpoolban éli virágkorát Nagy-Britanniában. Az egyik legkegyetlenebb csoport a dél-londoni Brixtonban székelő Poverty Driven Children (PDC), azaz a szegénység miatt bűnöző gyerekek bandája.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×