eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

"Tizenöt éves terrorellenes harcra kell felkészülni"

Nagy-Britanniának közel tizenöt éves küzdelemre kell felkészülnie az iszlamista terrorizmussal szemben - vélekedett Gordon Brown brit miniszterelnök biztonsági tanácsadója a Sunday Telegraph című vasárnapi lapban megjelent interjúban.

Alan West tengernagy, a brit haditengerészet egykori vezérkari főnöke szerint a kormány terrorizmusellenes stratégiájának középpontjába a megelőzést, a fiatal muszlimok radikalizálódásának megakadályozását kell állítani. "Ez nem megy végbe egyik napról a másikra. Úgy gondolom, nagyjából 10-15 évet fog igénybe venni" - nyilatkozta West.

A június 28-án kinevezett tanácsadó arra biztatta honfitársait, hogy értesítsék a rendőrséget, amint valami gyanúsat észlelnek. "A britektől alapvetően távol áll a besúgás, ám ebben a helyzetben attól tartok, muszáj jelenteni, ha valakinek tudomása van valamiről, mert ezek az emberek az egész életünket akarják tönkretenni" - fogalmazott.

Az 58 éves biztonsági tanácsadó pár órával a londoni és a glasgow-i merényletkísérletek előtt lépett hivatalba. Több mint egy héttel a meghiúsított támadások után Nagy-Britanniában a második legmagasabb készültségi fokozat van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×