eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Robogón jár dolgozni a náci háborús bűnös

Az olasz zsidó közösség felháborodott tagjai fogadták új munkahelye előtt a háborús bűncselekmények miatt 1998-ban elítélt Erich Priebkét Rómában.

A 93 éves férfi robogón érkezett munkahelyére, egy ügyvédi irodába, ahol fordít, illetve életrajzán dolgozik.

A bíróság tavaly engedélyezte a többszörös gyilkosságért elítélt férfinek, hogy dolgozni járjon.

Erich Priebkét azért börtönözték be, mert 1944-ben részt vett 355 olasz állampolgár lemészárlásában.

1999-ben rossz egészségi állapota miatt engedélyt kapott arra, hogy életfogytig tartó büntetése hátralévő részét otthoni őrizetben töltse.

Múlt héten egy katonai bíróság úgy döntött, hogy a volt náci eljárhat dolgozni ügyvédje irodájába.

A római zsidó közösség elnöke, Leone Passerman feltette a kérdést: miként történhet meg az, hogy egy náci háborús bűnös, aki betegsége miatt otthon töltheti le büntetését, hirtelen elég fitt lesz ahhoz, hogy dolgozni járjon.

Erich Priebke az egyike volt azoknak a náciknak, akik jelen voltak az Ardeatine-barlangoknál elkövetett mészárlásnak, amelyet Adolf Hitler parancsára követtek el. A megtorlás oka az volt, hogy korábban partizánok meggyilkolta 33 német katonát.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×