eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Eltitkolt kormányzati konfliktusok

A brit miniszterelnök barátai szerint Cherie Blair arra akarta rábeszélni a férjét, hogy menessze Gordon Brown kancelláriaminisztert - egyebek mellett ez is kiderül egy dokumentumfilmből, amelyet kedd este sugároz a Channel 4 televízió.

A Blair-házaspárt több mint 30 éve ismerő Barry Cox szavaiból kiderül, hogy a kormányfő és minisztere között már a 2001-es választásokat követően nézeteltérések alakultak ki.

A miniszterelnöki tisztségre aspiráló Gordon Brown azt szerette volna elérni, hogy Tony Blair távozzon a voksolás után, és nagyon rosszul viselte, hogy ez nem történt meg.

Barry Cox szerint ezután állandósultak és elmérgesedtek a viták a két politikus között, olyannyira, hogy Cherie Blair arról győzködte férjét: menessze a renitens Gordon Brownt.

Az interjúból az is kiderül, hogy Tony Blair és Gordon Brown között már 1994 óta vannak nézeteltérések, ugyanakkor a kormányfő jogosnak érezte a kancelláriaminiszter törekvését, hogy a helyére lépjen.

Az utolsó egy évben azonban Tony Blair már kezdte a legrosszabbat is elhinni a június végén a helyére lépő Gordon Brownról - tette hozzá Barry Cox.

A dokumentumfilmből további konfliktusok is kiderülnek a szintén a kancelláriaminiszter vezette pénzügyminisztériumon belül, egyebek mellett a korábbi belügyi államtitkár és külgazdasági fejlesztési államtitkár is beszél erről.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×