eur:
394.98
usd:
356.6
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Markó Béla távozik a miniszterelnök-helyettesi posztról

Az RMDSZ ügyeire akar koncentrálni a párt elnöke, ezért vonul vissza a miniszterelnök-helyettesi pozícióból. Ezt Markó Béla mondta el az Inforádiónak. A Romániai Magyar Demokrata szövetség vezetője arról is beszélt, hogy pártja kész részt venni az előrehozott választásokon.

Az RMDSZ számára hasznos volt a miniszterelnök-helyettesi poszt betöltése - hangsúlyozta Markó, aki azonban úgy látja, elnökként most a szövetséggel, a magyar közösségen belüli párbeszéddel kell foglalkoznia.

Az RMDSZ azonban marad a kormányban - tette hozzá Markó Béla, aki elmondta: még nem döntöttek, ki lesz a miniszterelnök-helyettes. Elképzelhető, hogy egyelőre nem töltik be a posztot.

A dilemma lényege, mondta, hogy a poszt eddig kötődött az RMDSZ elnöki tisztségéhez.

Markó Béla szerint nagyobb kérdés, hogyan működik majd a kormány kisebbségben. Az RMDSZ nem fél a választások előrehozásától, fogalmazott, bár csak az államfő vezette Demokrata Pártnak lenne ez az érdeke.

Hanganyag: Póth Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×