eur:
394.98
usd:
356.6
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Heves viharok Németországban: 27 sebesült

Legalább huszonheten könnyebben megsebesültek Németország nyugati és dél-nyugati részét sújtó heves viharokban, amelyek vasárnapra virradóra fennakadásokat okoztak a vasúti, közúti és légi közlekedésben.

Wendenben egy szabadtéri fesztiválon 14-en sebesültek meg, amikor villám csapott bele egy fémtetőbe, amely alá a rendezvény számos nézője behúzódott. A sebesültek többségét a helyszínen ellátták.

Ugyancsak villámcsapás ért Rajna-Pfalz tartományban egy kempinget. Tizenhárom táborozót kellett szívpanaszok miatt ellátni, közülük négyet kórházba szállítottak.

Észak-Rajna-Vesztfália, Hessen, Rajna-Pfalz és Baden-Württemberg tartományokban a villámok több házat felgyújtottak, de személyi sérülést nem okoztak. A heves esőzések számos utat elöntöttek, és a közlekedést az úttestekre dőlt fák és működésképtelenné vált jelzőlámpák is akadályozzák.

A stuttgarti nemzetközi repülőtéren többször is elrendelték a légi forgalom szüneteltetését, a vasúti közlekedést pedig a sínekre zuhant fák miatt kellett több ízben leállítani. Frankfurt egyes kerületeiben a vihar nyomán rövid ideig áramszünet volt.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×