eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Putyin támogatná a hosszabb elnöki ciklust Oroszországban

Vlagyimir Putyin támogatná, hogy hosszabb elnöki ciklust vezessenek be Oroszországban - derült ki az orosz államfő hétfőn megjelent, nyugati újságíróknak adott interjújából.

"Négy év elég rövid idő. Véleményem szerint öt-, hat- vagy hétéves elnöki ciklus lenne megfelelő, de az újraválaszthatóságot így is korlátozni kellene" - mondta a kilenc hónap múlva leköszönő Putyin az orosz elnöki hivatal honlapján is közzétett interjúban.

A második - egyben utolsó - elnöki ciklusát töltő államfő következetesen ellenezte támogatóinak azt a javaslatát, amely szerint módosítani kellene az alkotmányt annak érdekében, hogy harmadik alkalommal is megválaszthassák.

Oroszországban 2008 márciusában tartanak elnökválasztást. Putyin még nem hozta nyilvánosságra, hogy kit látna szívesen utódjául.

A hétfőn megjelent interjúban ismét megerősítette, hogy az elnöki hivatalból való távozása után is aktív szerepet fog betölteni az orosz politikában, ám erről részleteket egyelőre nem kívánt közölni.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 20:37
×
×
×
×