eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Kutyák nyomoznak a kalózkiadványok után

Malajziában már nem csak a kábítószer felkutatására, vagy a rablók forró nyomon történő üldözésére használja a rendőrség a kutyákat. Újabban illegálisan másolt CD-ket és DVD-ket kerestetnek velük.

Az ország két olyan fekete labradort kapott kölcsön Észak-Írországból, amelyeket kifejezetten erre a feladatra képeztek ki.

A két állat, Lucky és Flo eddig igen nagy eredményeket ért el abban az országban, ahol talán a legtöbb kalózkiadvány került a feketepiacra.

Az állatok márciusban érkeztek Malajziába, azóta csaknem 1,3 millió kalózkiadvány felkutatásában segítették a hatóságokat.

A kutyák azokat a kémiai anyagokat szagolják ki, amelyek a DVD és a CD gyártásánál használatosak. Azt a nyomozóknak kell ellenőrizniük, hogy a lemez valóban illegálisan másolt-e, vagy gyári kiadvány.

A hatóságok remélik, hogy jövőre már két saját kutyát is magukénak tudhatnak, amelyeket Észak-Írországban képeznek ki számukra.

Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×