eur:
396.76
usd:
359.45
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Kis híján lelőttek egy utasszállító repülőt

Izraeli sajtóértesülés szerint csaknem lelőtt egy amerikai utasszállító gépet szerdán a zsidó állam légiereje. A beszámolók szerint a gép nem lépett kapcsolatba az izraeli földi irányítókkal, és az ország légteréhez közeledve nem teljesítette a nemzetközi előírásokat.

A Continental Airlines amerikai légitársaság 251 utast szállító járatát két izraeli F-15-ös és két F-16-os vadászgép vette üldözőbe, amikor a civil repülő már 8 kilométer mélyen behatolt az izraeli légtérbe.

A Jerusalem Post az izraeli légierő egyik magas rangú tisztjére hivatkozva azt írta: a Boeing 777-es típusú gép pilótája Izraeltől 325 kilométerre még kapcsolatba lépett a Ben Gurion repülőtérrel, majd a kapcsolat megszakadt.

Teljes riadókészültséget rendeltek el, és a vadászgépek parancsot kaptak az ellenőrzésre, amikor a járat 68 kilométerre - öt percnyi repülési időre - megközelítette Izraelt. A gép - miután a kommunikációs zavar elmúlt - sértetlenül leszállt Tel-Avivban.

Az izraeli légierő 1973 februárjában lelőtt egy líbiai gépet a Sínai-félsziget felett, miután a gép nem vette fel a kapcsolatot a földi irányítókkal. A 113 utas közül 108 meghalt.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

A vártnál gyengébb pénteki munkaerőpiaci adatra megütötték a tőzsdéket, 1-3 százalék közötti esést szenvedtek el a vezető amerikai indexek a múlt hét végén. Ezek után Ázsiában is hasonló volt a helyzet, az új kereskedési hét gyengén indult a térségben, viszont Európában már emelkedést láthattunk, és az USA-ban is megérkezett a felpattanás. A héten hazai és külföldi inflációs jelentésekre, az amerikai elnökjelölti vitára, és többek között az EKB kamatdöntésére lesz érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×