eur:
395.94
usd:
358.6
bux:
72114.16
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Két turista eltűnt egy hajótörésben a görög partoknál

Az Égei-tengerben olajszennyezés fenyeget Szantorini közelében, miután elsüllyedt egy éjszaka zátonyra futott görög hajó. A parti őrség 1153 embert mentett ki, két francia turista azonban eltűnt.

A 45 éves férfit és 16 éves lányát azután kezdték el keresni a mentőalakulatok, hogy a férfi felesége értesítette a görög hatóságokat. A 22 ezer tonnás Sea Diamond nevű hajó percekkel a tervezett kikötés előtt futott zátonyra.

A jármű megdőlt, majd reggelre elsüllyedt. A 200 méteres mélységben lévő hajó üzemanyagtartályaiban becslések szerint 350 köbméter olaj van, amit mielőbb ki kellene szivattyúzni.

A hajótörés után a hivatalos szervezetek azt közölték, hogy mind az 1167 utast, többségükben amerikai és német állampolgárokat kimentették és Szantorinire vitték, ahonnan egy másik hajóval indulnak tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai frontvonalak közül most Kupjanszknál erősödtek fel a harcok, a szektorban jelentős területi győzelmeket értek el az oroszok. Közben a hétvégén két NATO-tagországban is úgy érzékelték a hatóságok, hogy orosz eszközök léptek be a légtérbe illetéktelenül, majd ott is csapódtak a Földbe. Románia és Lettország is megtette a szükséges intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×