eur:
395.94
usd:
358.6
bux:
72114.16
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Újabb amerikai helikopter zuhant le

Lezuhant Irakban egy amerikai katonai helikopter; egyelőre nem tudni, hogy vannak-e áldozatok. A közel-keleti ország hadseregének egyik tisztje mindössze annyit közölt: a légi járművet támadás érte. Az amerikai hadsereg iraki parancsnoksága egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Az iraki katonatiszt szerint a Black Hawk típusú szállító helikopter a Bagdadtól 30 kilométerre lévő Latifíja közelében, egy mezőgazdasági területen zuhant le.

Más beszámolókban a gép egy Apache csatahelikopter volt, amelyet eltaláltak, megpróbált landolni, a földnek ütközött, de nem robbant fel. Irakban az idén már legalább kilenc amerikai helikopter zuhant le.

A BBC értesülései szerint négy brit katona és egy civil tolmács halt meg Irak déli részén, Bászra közelében, amikor autójuk mellett felrobbant egy útszéli bomba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai frontvonalak közül most Kupjanszknál erősödtek fel a harcok, a szektorban jelentős területi győzelmeket értek el az oroszok. Közben a hétvégén két NATO-tagországban is úgy érzékelték a hatóságok, hogy orosz eszközök léptek be a légtérbe illetéktelenül, majd ott is csapódtak a Földbe. Románia és Lettország is megtette a szükséges intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×