eur:
396.21
usd:
367.18
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Tizennégy lefejezett holttest, tizenhét újabb halott

Irakban vasárnap tizenhét embert öltek meg különböző fegyveres támadásokban, kora délutánig. Egy kórházba 14 lefejezett ember holttestét szállították be.

Ismeretlen fegyveresek lemészárolták egy síita család öt férfitagját - öt testvért - Bagdad egyik nyugati városrészében, a többségében szunniták lakta al-Dzsihád negyedben.

A támadók azután berontottak egy szomszédos lakásba is, ahol lelőttek egy - szintén síita - férfit és három fiát. Az első öt áldozat közül az egyik rendőr volt - közölték a biztonsági szolgálatok.

Nevük elhallgatása mellett nyilatkozó rendőrségi források szerint szunniták voltak a tettesek, akik hittestvéreik elleni korábbi támadásokat akartak megtorolni.

Egy másik bagdadi negyedben, a délnyugati Amelben összecsaptak egymással egy síita milícia és egy szunnita törzs, a Dzsanabat tagjai. Az összetűzésnek a helyszínre siető iraki és amerikai alakulatok vetettek véget. Öten meghaltak, hatan megsebesültek a villongásokban.

Szintén a város nyugati részében, Jarmúk negyedben megölték Ahmed Csalabi volt miniszterelnök-helyettes testőrségének egyik tagját.

Mint arról kórházi források beszámoltak, a jarmúki kórházba 14 lefejezett ember holttesttét szállították be vasárnap reggel, és további háromra bukkantak rá a főváros északnyugati részében.

Rendőrségi tájékoztatás szerint Tikrítben, Bagdadtól 180 kilométerre északra egy kórház biztonsági őrét támadták és ölték meg.

Az észak-iraki Kirkukban a helyi rendőrség arról számolt be, hogy megöltek egy fodrászt a fodrászüzletében.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×