eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A miniszterelnök is belekeveredett a lehallgatási botrányba

Olaszországban 127 ember ellen indítottak vizsgálatot, mert a gyanú szerint törvénytelenül hallgatták le politikusok, nagyvállalkozók és újságírók telefonbeszélgetéseit, valamint jogtalanul vizsgálták át a köztársasági elnök, több politikus és sportoló adóbevallásait.

Vincenzo Visco gazdasági miniszterhelyettes közölte: a milánói főügyészség a gazdasági minisztérium feljelentése alapján indított vizsgálatot az ügyben, és már bejelentette, hogy Romano Prodi kormányfő és felesége pénzügyeit törvénybe ütköző módon ellenőrizték.

Francesco Prete, az ügyészség munkatársa megerősítette a bűncselekményeket 2005 ősze és 2006 nyara között követték el.

Hozzátette: a vizsgálatot fontos információk illegális megszerzése miatt adóhivatali tisztségviselők, valamint határrendészeti és adórendőrségi alkalmazottak ellen indították.

A hálózat csúcsán a legnagyobb olasz telefontársaság, a Telecom Italia volt biztonsági főnöke, Giuliano Tavaroli, egy detektív és több rendőrtisztviselo áll. Õket, 20 másik emberrel együtt még szeptemberben őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×