eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Egy hete nem fürdött a lottógyőztes katona

Árkot ás, és robbanószerkezeteket telepít Afganisztánban és egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki dúskál a pénzben. Pedig a kanadai hadsereg kötelékében szolgáló Niel Coates őrmester több mint fél millió kanadai dollárt nyert az ontariói lottón.

"Én vagyok a leggazdagabb őrmester Afganisztánban" - nyilatkozta a katona, miután megtudta a jó hírt. Niel Coates 120 millió forintnak megfelelő nyereményét azonban nem tudja pezsgővel, vagy karibi luxusutazással ünnepelni. Sőt, az elmúlt egy hétben még fürödni sem tudott. A katona ugyanis egyelőre Afganisztánban marad.

Társai most a 44 éves férfivel együtt küzdenek azért, hogy sértetlenül élje túl a küldetéséből még hátra lévő fél évet.

Az őrmester elmondta: amikor feleségével telefonon beszélt, azt gondolta, hogy rossz hírt kap. Az asszony ugyanis azzal kezdte a beszélgetést, hogy üljön le. Majd így folytatta: "nyertünk a lottón, már le is foglaltam egy limuzint".

A brit származású Niel Coates 1990-ben hagyta el Nagy-Britanniát, ahol szintén a hadseregben szolgált, majd a kanadai Ontario államban telepedett le. A férfi most szívesen hazalátogatna, hogy megnézhessen egy Newcastle-meccset. De a tervei között szerepel az is, hogy kifizeti az adósságait, vesz egy új lakást és egy új házat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×