eur:
392.57
usd:
355.04
bux:
0
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Szekeres átveszi az afganisztáni magyar tábort

Afganisztánban hivatalosan átveszi Hollandiától a bagláni tartományi újjáépítési csoport működését irányító tábort a honvédelmi miniszter. Szekeres Imre találkozik az ott szolgálatot teljesítő magyar katonákkal is.

A miniszter Kabulban találkozik Hamid Karzai afgán elnökkel, Rahim Vardak védelmi miniszterrel, valamint a NATO több képviselőjével.

A tartományi újjáépítési csoportok feladata, hogy erősítsék a biztonságot és segítsék a humanitárius tevékenységet valamint az újjáépítést az általuk felügyelt térségekben. A parancsnoki átadás-átvétel októberben lesz, a tényleges tevékenység áprilisban kezdődik.

Szekeres Imre korábban közölte: jelenleg három kontinensen mintegy ezer magyar katona állomásozik, a missziók létszámát a jövőben nem kívánják növelni.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: India már megelőzte volt gyarmattartóját, és hamarosan Kína is lekörözhető lesz

Szakértő: India már megelőzte volt gyarmattartóját, és hamarosan Kína is lekörözhető lesz

India elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy semleges, önálló pólusként jelenjen meg a globális színtéren, a külpolitika tekintetében pedig nagyon önjáró, és nem akar elköteleződni – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány junior elemzője. Tasnádi Zsombor arról is beszélt, hogy három-négy éven belül az indiai gazdaság növekedésének üteme éves szinten kétszeresen meghaladhatja a kínait.

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 3. 07:05
×
×
×
×