eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Több NATO-katona kell Afganisztánba

Rendkívüli ülésre hívta össze a NATO-tagállamok nagyköveteit az észak-atlani szövetség főtitkára.

Jaap de Hoop Scheffer szóvivője közölte: a tanácskozás fő témája a Dél-Afganisztánban állomásozó nemzetközi alakulat megerősítése lesz.

A tagországok vezérkari főnökei a múlt héten Varsóban tanácskoztak, és egyetértettek abban, hogy több katonára lenne szükség a tálib felkelők elleni hadműveletek sikeréhez.

A NATO-főtitkár szóvivője hangsúlyozta: nem plusz felajánlást várnak a tagállamoktól, hanem azt, hogy teljesítsék eredeti vállalásaikat.

A katonai szövetség vezetői a múlt héten közölték: a lázadók ellenállása a vártnál erősebb, ezért további 2.000-2.500 katonára, helikopterekre és szállító repülőgépekre lenne szükség Dél-Afganisztánban.

A varsói tanácskozás után Havril András magyar vezérkari főnök azt mondta: Magyarországra nem nehezedett nyomás újabb katonák küldése érdekében, és Budapest ezt nem is tervezi.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×