eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Az angol királynő majdnem lemondott a trónról Diana halála után?

Az angol királynő a trónról való lemondást fontolgatta Diana hercegnő halála után, amikor a királyi család érzéketlennek tűnő lépései közharagot váltottak ki - állítja egy szeptemberben a mozikba kerülő brit film.

A The Queen, azaz A királynő címet viselő film Diana 1997-es halálára, és az azt követő hétre koncentrál. Vitatható módon azt állítja: Erzsébet királynőt annyira megrázta a királyi család érzéketlennek tűnő reakciói által kiváltott népharag, hogy a lemondást fontolgatta.

A Helen Mirren által megformált királynő a filmben azt mondja édesanyjának: "amikor az ember nem érti meg többé az alattvalóit, ideje átadni a trónt a következő generációnak".

Merész állítás, de Peter Morgan forgatókönyvíró kitart amellett, hogy a film aprólékos kutatás eredménye.

"Beszéltem mindenkivel, aki hajlandó volt megszólalni. Rengeteg életrajzíró foglalkozik mind a királyi családdal, mind a Blair-családdal, és mindannyiuknak megvannak a forrásaik: lovászoktól a titkárokig, komornyikoktól a szobalányokon át a tűzhöz közel lévő hivatalnokokig" - hangsúlyozta Peter Morgan.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×