eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Az amerikai külügyminiszter optimista

Kedvező lépésként értékelte az amerikai külügyminiszter, hogy a libanoni kormány Hezbollahhoz közeli tagjai is támogatták a miniszterelnök tervezetét a válság rendezésére.

Az ismét a Közel-Keleten tartózkodó Condoleezza Rice emlékeztetett arra, hogy a libanoni kormányfő héten ismertetett hétpontos javaslata a többi között azonnali tűzszüntetet, a helyi milíciák lefegyverzését, valamint nemzetközi erők telepítését irányozza elő az ország déli részén.

Condoleezza Rice ismét tárgyal Ehud Olmert izraeli minisztrelnökkel és Fuád Szinjóra libanoni kormányfővel, hogy egyeztessen velük egy ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatról.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia azt szeretné elérni, hogy a Libanonnal foglalkozó határozat már a jövő héten megszülessen.

George Bush amerikai elnök és Tony Blair brit kormányfő pénteken ugyanakkor úgy vélte: nem azonnali tűzszünetre, hanem a tartós béke megteremtésére van szükség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×