eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Pedofilok az iskolák közelében

A brit belügyminiszter utasítást adott az iskolákhoz közeli szállókban lakó pedofilok eltávolítására, miután az egyik lap megírta: 60 büntetését letöltött pedofil olyan - a kormány által elismert - szállásokon lakik, amelyek iskolák közelében vannak. Átköltöztetésük már megkezdődött.

"A pedofilokkal kapcsolatos információ nem lehet többé a hivatalos szervek kiváltsága" - mondta a belügyminiszter a News of The World című lapnak, utalva arra, hogy a szülőket tájékoztatni kell arról, ha szexuális bűncselekményekkel vádolt, szabadlábra került személyek az ő körzetükben telepednek le.

John Reid bejelentette: hamarosan Washingtonba küldi államtitkárát, Gerry Sutcliffe-et, hogy tanulmányozza az amerikai rendszert, ahol a szülők tájékoztatása például már bevett gyakorlat.

A News of The World az élére állt annak a kampánynak, amelyet a Nagy-Britanniában "Sarah-törvénynek" elnevezett jogszabály-tervezet elfogadásáért indítottak.

A tervezet egy nyolcéves kislány, Sarah Payne nevét őrzi, akit 2000-ben gyilkolt meg egy büntetett előéletű pedofil. Roy Whitinget utóbb elfogták, és életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítéltek.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×