eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Õsi ellenfelek koalíciója?

Az ukrán elnök bejelentette, hogy kormányalakítási konzultációkat kezdett egykori politikai ellenfelével, Viktor Janukovics volt kormányfővel.

Viktor Juscsenko pártja, a Mi Ukrajnánk korábban nem tudott megállapodni az úgynevezett "narancsos trojka" másik két pártjával, a Julija Timosenko nevét viselő politikai tömbbel és a szocialista párt vezetésével.

A Julija Timosenko Tömb és a szocialista párt már közölte: ha Janukovics és Juscsenko megegyezik egymással, ők ellenzékbe vonulnak.

A márciusi ukrajnai parlamenti választásokat a szavazatok 32 százalékával a Viktor Janukovics mögött álló, oroszbarát Régiók pártja nyerte meg.

Második helyen Julija Timosenko tömbje végzett a voksok 22 százalékával.

A Mi Ukrajnánk 14 százalékkal csak a harmadik helyre futott be, míg a szocialisták 5,6 százalékot szereztek a választásokon.

Címlapról ajánljuk

Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Egy nappal a szombat esti, a magyar válogatott ellen aratott 5-0-s győzelem előtt szakértők és újságírók is bírálták Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hogy túl merész célokat tűz csapata elé. A 37 éves tréner ugyanis kerek-perec kijelentette, hogy az általa irányított válogatott célja a 2026-os vb megnyerése. Bírálói szerint ezzel a célkitűzéssel feszültséget, görcsös bizonyítási vágyat vált ki játékosaiban, ami pedig épp ez ellenkező hatást válthatja ki.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×