eur:
395.85
usd:
367.07
bux:
73837.44
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A volt iráni elnök értetlenkedik, a mostani holokausztot tagad

Nem érti a teheráni atomprogrammal összefüggő nyugati aggodalmakat Mohamed Hatami volt iráni elnök. A mérsékeltnek tartott politikus úgy fogalmazott: Teherán nem rendelkezik atomfegyverrel és kizárólag békés célokra akarja fordítani a nukleáris technológiát.

Mohamed Hatami úgy vélte: a Nyugatnak Irán helyett inkább egy atomfegyvermentes Közel-Kelet megteremtésére kellene összpontosítania.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség egy héttel ezelőtt szavazta meg, hogy jelentést terjesszenek az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé Teherán nukleáris programjával összefüggésben.

A Nyugat azzal vádolja Iránt, hogy atomfegyver előállításra törekszik, míg Teherán azt állítja, hogy célja csupán az energiatermelés.

Szombaton az iráni elnök az atomsorompó-szerződés felmondásával  fenyegetőzött az 1979-es iráni iszlám forradalom 27. évfordulója alkalmából rendezett teheráni ünnepség több tízezres embertömege előtt.

Mahmúd Ahmadinezsád egyúttal ismét mítosznak nevezve a holokausztot, és azt hangoztatta, hogy az "igazi holokauszt" az, ami ma Palesztinában és Irakban történik.

Címlapról ajánljuk
Elemző Kamala Harris migrációs politikájáról: alelnökként már kudarcot vallott

Elemző Kamala Harris migrációs politikájáról: alelnökként már kudarcot vallott

Alelnöki beiktatása után a megfelelő határvédelem biztosítását kapta egyik fő feladataként Kamala Harris, de nem tudott jelentős eredményeket felmutatni – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető elemzője. Vargha Márk arról is beszélt, ha Donald Trump nyeri az őszi elnökválasztást, várhatóan újra naprendre kerülhet, hogy teljes hosszában fal épüljön az Egyesült Államok déli határvidékén.

Faragó Tamás: a japánok érdekes felfogásban játszanak, de a mérközés kimenetele nem kérdéses

A spanyolok elleni fiaskó után ma japán ellen javíthat a magyar vízilabda-válogatott. Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója szerint még nincs semmi veszve.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×