eur:
392.82
usd:
362.98
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Szigorú ellenőrzések a határokon

Szerbia déli határátkelőhelyein szigorú ellenőrzéssel próbálják megakadályozni, hogy Törökországból bejusson a madárinfluenza vírusa.

A belgrádi hatóságok szerint a szerda éjjel bevezett intézkedéseknek köszönhetően minimális a veszélye annak, hogy a madárinfluenza átterjed Szerbia-Montenegróra is.

A Törökországból érkező, vagy visszatérő emberek egy hétig orvosi felügyelet alatt állnak, a tojást és a nyers baromfihúst a határon elkobozzák, majd megsemmisítik.

Törökország egyre több területéről érkezik jelentés madárinfluenzásás szárnyasokról. Eddig 25 tartományban diagnosztizálták a vírust, és 280 ezer baromfit pusztítottak el a hatóságok.

Az iráni hatóságok több mint 50 ezer baromfit vágatnak le a törökországi madárinfluenza-járványtól fenyegetett 15 kilométeres határ menti övezetben.

Az állategészségügyi hivatal illetékese elmondta, hogy a Nyugat-Azerbajdzsán tartományban élő gazdákat kártalanítják.

Az iráni hatóságok megelőző intézkedésként a múlt héten már elrendelték a Gürbulak török-iráni határátkelőn át az iszlám köztársaságba lépő járművek fertőtlenítését, vasárnap pedig felszólították az iráni állampolgárokat, hogy ne utazzanak Törökországba.





KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×