eur:
386.98
usd:
355.87
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Elhagyja az ENSZ Eritreát

Elhagyták az eritreai ENSZ-missziót a képviselet első nyugati tagjai. A kelet-afrikai ország december 6-án jelentette be, hogy a világszervezetnek dolgozó amerikai, kanadai, európai és orosz állampolgároknak 10 napon belül távozniuk kell.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán úgy döntött, hogy Eritreából ideiglenesen Etiópiába telepíti a személyzet egy részét. A világszervezet New York-i központja azt közölte: a kiutasítás legfeljebb 180 embert érint.

Etiópia és a belőle 1993-ban kiszakadt Eritrea 1998 és 2000 között háborút vívott egymással, a két észak-afrikai országot elválasztó demarkációs vonalat egy független nemzetközi határbizottság jelölte ki.

A demilitarizált övezetben az ENSZ égisze alatt csaknem 4000, főként indiai, jordániai és kenyai katona állomásozik. Az elmúlt hetekben mindkét ország csapatösszevonásokat hajtott végre az ideiglenes határon.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió oka lehetett a döntésének

Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió" oka lehetett a döntésének

A sportközgazdász szerint meglehetősen furcsa, hogy nem vitt végig egy teljes szezont a Ferencvárossal a szerb vezetőedző. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy valószínűleg keménykezű, energikus szakembert keres a klub, és megítélése szerint elsősorban szláv, kelet-európai származású trénerek jöhetnek szóba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×