eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Megnyílt a Securitaté iratait tartalmazó archívum

Felavatták és megnyitották a nyilvánosság előtt Bukarestben az egykori kommunista titkosszolgálat, a Securitaté iratait tartalmazó archívumot.

Az említett dossziékat nemrég Traian Basescu államfő utasítására adták a Securitate irattárát vizsgáló országos tanács kezelésébe.

Mintegy másfél millió dossziéról van szó, de meghatározatlan mennyiségű dokumentum egyelőre nem kutatható. Az avatási ceremónián az államfő is részt vett.

Traian Basescu még tavalyi választási kampánya idején tett ígéretet arra, hogy feltárja az egykori politikai rendőrség múltját, beleértve az együttműködők hálózatát.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×