eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Együttműködés a világméretű járvány megakadályozásáért

A madárinfluenza-elleni együttműködés erősítésére vállaltak kötelezettséget az első kelet-ázsiai csúcstalálkozó résztvevői a Malajzia fővárosban. Közben Ukrajnában bejelentették: tizenegy krími településen azonosították az emberre is veszélyes H5N1 vírustörzset.

A Kuala Lumpur-i tanácskozáson aláírt közös nyilatkozat szerint az érintett országok mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzanak egy világméretű járványt.

A Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének tíz országa, valamint Kína, Japán, Dél-Korea, India, Ausztrália és Új-Zéland miniszterelnökei együttműködnek abban is, hogy az Egészségügyi Világszervezet és más szervezetek segítségével vírusellenes készletek hálózatát hozzák létre.

Ukrajnában az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy tizenegy krími településen azonosították az emberre is veszélyes H5N1 vírustörzset.

Közben újabb romániai településen jelent meg a madárinfluenza vírusa. Az országos állategészségügyi diagnosztikai laboratórium illetékesei beszámoltak arról, hogy Tulcea, Braila és Buzau megye egyes települései után egy Calarasi megyei település két elszigetelt háztáji gazdaságában mutatták ki a H5-ös vírust.

A kórokozó felfedezése után a falut egészségügyi vesztegzár alá helyezték, a fertőző gócnak nyilvánított és az azokkal szomszédos gazdaságokban elrendelték a baromfiállomány kényszervágását és elégetését, illetve az érintett háztáji gazdaságok fertőtlenítését.

Romániában eddig négy megye tizenhat településén mutatták ki a madárinfluenza vírusát.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×