eur:
396.26
usd:
359.69
bux:
72624.44
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
használt autó autóvásárlás   close up with shallow depth of field of brand new cars
Nyitókép: deepblue4you/Getty Images

Egyre kevesebb autót vesznek a kínaiak

Rohamosan csökken az érdeklődés az autópiacon.

Csökkent az új járművek eladása Kínában augusztusban.

A kínai járműgyártók szakmai képviseleti szervezete, a China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) szerdán publikált adatai alapján Kínában a járműeladások éves összevetésben 5,0 százalékkal 2,45 millióra csökkentek augusztusban, miután júliusban 5,2 százalékos zsugorodást jegyeztek fel.

Augusztusban a kínai járműgyártás éves bázison 3,2 százalékkal, 2,49 millióra csökkent.

Kínában az idei első nyolc hónapban éves összevetésben 3,0 százalékkal, 18,77 millióra bővült az új gépjárművek értékesítése, míg ugyanebben az időszakban a kínai járműgyártás éves szinten 2,5 százalékkal, 18,67 millióra nőtt.

A világ legnagyobb újautó-piacán a new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek augusztusi értékesítése éves összehasonlításban több mint 30 százalékkal, 1,1 millióra emelkedett, ami a teljes belföldi kínai újautó-eladás 44,8 százalékát tette ki az év nyolcadik hónapjában.

Az idei év első nyolc hónapjában az új NEV-gépjárművek értékesítése éves szinten 30,9 százalékkal, 7,04 millióra bővült. A NEV-gépjárművek a teljes belföldi kínai újautó-eladás 37,5 százalékát tették ki a január-augusztusi időszakban.

Címlapról ajánljuk

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 07:31
×
×
×
×