eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a 60. Közgazdász-vándorgyűlés megnyitóján a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2022. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Elődje szerint Matolcsy György is felelős azért, amit éppen bírál

Bod Péter Ákos közgazdászprofesszor is értékeli Matolcsy György nyilatkozatát.

Bod Péter Ákos – aki korábban a jegybank elnöke volt – úgy vélekedik, hogy a Magyar Nemzeti Banknak elnökének, egykori gazdasági miniszternek is felelőssége van a kialakult gazdasági helyzetért.

„Azok a gondok, amelyek most feszítőek – az eladósodottság, az inflációs hajlam, a gazdasági szerkezet – annak az óriási többsége már a 2010-es évek elején is nekilódult, a folyamat megindult” – idézi a közgazdászprofesszort a propeller.hu.

„Sokkal pontosabb képet kapunk akkor, ha elmondjuk, hogy 2021. év átlagos havi forgalmához viszonyítva nagyjából egy százalékos lemaradás mutatkozik” – mondta a lapnak Virovácz Péter közgazdász. A szakértő szerint a magyaroknak csak a harmada képes félretenni a jövedelméből, és többségük még a felélt tartalékok pótlásával foglalkozik. Az életszínvonal csak akkor mutat érzékelhető változást, ha alacsony infláció mellett tartós bérnövekedést, a nyugdíjakban és szociális juttatásokban is reálemelkedést tapasztalhat a lakosság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×