eur:
393.05
usd:
355.82
bux:
0
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Nyitókép: Pixabay

Qvikkelhet a boltokban, és ennek most örülni érdemes

Szeptember 1-től itt a qvik, amely egy olyan fizetési rendszer, amely a mobilon keresztül egy QR-kód beolvasásával történő fizetésre szolgál.

Szeptember 1-jétől egy új fizetési lehetőség érkezik a magyar emberek számára. Hamarosan elérhetővé válik a QR-kódos fizetés – írja Virág Barnabás, az MNB alelnökének korábbi bejelentése alapján a Portfolio.

A boltok – ahogy a kártyás fizetés esetében is – jelzik majd a vásárlóknak, hogy a QR-kód beolvasásával is lehetőségünk van fizetést kezdeményezni.

A qvik esetében a bankok nem számolhatnak fel semmilyen díjat a fizetéseknél, valamint mentesek a tranzakciós illetéktől is, amely a kártyás fizetésekkel szemben előnyt jelent. Azonban fontos kiemelni, hogy a qvikes fizetés előfeltétele, hogy legyen bankszámlánk.

Amíg a qvik-alapú fizetések ellenértékét a boltok azonnal megkapják, addig például a kártyás fizetések ellenértékéhez jellemzően 1-2 nappal, hétvégi vásárlásoknál, akár 4 nappal később juthatnak hozzá.

Az MNB a Giróval és a bankokkal együttműködve célként tűzte ki, hogy a belföldi instant átutalásokat is kezelő Azonnali Fizetési Rendszerre épülve hozzanak létre egy hazai elektronikus fizetési megoldást, ami alternatívája, illetve versenytársa is lehet a kártyás fizetésnek. A qvik hazai, biztonságos és árazásban is versenyképes lesz - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Moszkva hadműveletet indított Vuhledár elfoglalására, ukrán dróneső zúdult Oroszországra – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Moszkva hadműveletet indított Vuhledár elfoglalására, ukrán dróneső zúdult Oroszországra – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Egyre-másra jelennek meg Telegramon a hírek arról, hogy az orosz csapatok megújították támadásaikat a donyecki Vuhledár városa ellen. Az érintett frontszakaszokon több kilométeres haladást is sikerült elérniük. Közben Kijev elsimerte, hogy nehéz a helyzet a háború fő térségében, Kelet-Ukrajnában, de kijevi részről minden szükséges intézkedést megtettek, hogy ellenálljanak a támadásoknak - közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka. Vasárnap hatalmas drón- és rakétatámadást indított Ukrajna Oroszország területe ellen, elsősorban az energetikai létesítményekre mértek csapást. Több esetben sikeresen el is találták a  célpontot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×