eur:
395.64
usd:
360.33
bux:
72273.54
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Nyitókép: MVM Csoport

Új árazás jön a legnagyobb magyar töltőhálózatnál

A Mobiliti január óta egy online kérdőív segítségével szondázta ügyfeleit a kombinált, kWh és perc alapú tarifarendszer kapcsán.

Az MVM Mobiliti változtatott az árazási metódusán. A felhasználóinak küldött hírlevelében jelentette be a cég, hogy a korábbi kombinált árazás helyett mostantól tisztán kWh-alapú árazást alkalmaznak, azaz megszűnik az 5 fortin/perc díj a villám- és ultragyors töltőik esetében. Korábban ezt az ötforintos percdíjat azért számították fel, hogy ne foglalják feleslegesen a töltőket az autósok, viszont emiatt bonyolultabb volt a tarifarendszer – olvasható a hvg.hu-n.

A cég azt is közölte, hogy a kWh-alapú ár nem változik. A Mobiliti oldala szerint a regisztrált ügyfeleknek

  • a villámtöltőkön többségében 250 forint az áram ára kilowattóránként, míg
  • az ultragyors töltőkön 279 forint/kWh.

Emellett a Mobilitibe már régen beolvadt e-Mobi cég régi DC-töltői is egyszerűbb árazást kaptak, mostantól az AC-töltőkkel azonos áron használhatók. Ha van egy 22 kW-os DC-töltő, az jobb választás lehet, mint egy hasonló teljesítményű AC-töltő, mert a DC-töltés gyorsabb, így kevesebb ideig tart – írják.

Új töltőpontokat is átadott a cég. Miskolcon, az Auchan parkolójában két új, 300 kW-os villámtöltőt helyeztek üzembe, amelyek akár négy autót is kiszolgálhatnak, bár a teljesítmény megosztásával. A cég tervei szerint 2025 januárjáig nyolc, 2026 végéig pedig harminc hasonló töltőállomást telepítenek.

Emellett több új töltőt is üzembe helyeztek a McDonald’s éttermek parkolóiban, például Miskolcon, Egerben, Kazincbarcikán és Kistarcsán. Továbbá Balatonfűzfőn, Kóspallagon, Inárcson, Halásztelken és Budapesten is új AC- és DC-töltőket adtak át.

Címlapról ajánljuk
Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Bár alapvetően örül a bronzéremnek a címvédő Kopasz Bálint, nem tagadja, némi csalódottságot is érzett a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyszámának olimpiai döntője után. A Győri VSE sportolója azt mondta az InfoRádióban, nem érzett bénító nyomást amiatt, hogy neki kellene hoznia a remélt magyar aranyérmet a kajak-kenu sprint szakágának utolsó olimpiai versenynapján.
VIDEÓ
Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Már tíz vármegyeszékhelyen működnek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megújult területi irodái, ahol a Széchenyi Kártya Program termékeivel kapcsolatos eddigi, megszokott ügyintézésén/tanácsadáson kívül új szolgáltatásokkal, például az ESG-előírásokra való felkészülés támogatásával is segítik majd a kkv-kat – mondta a VOSZ elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. Eppel János kiemelte: a tavalyi recessziós évben a Széchenyi Kártya Program hiteleinek majdnem 80%-a a vállalkozások napi működésének fenntartását, a likviditás biztosítását szolgálta. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: ugyan csökkent az infláció, nőtt a reálkereset, valamint a kamatpálya is lefelé tart, azonban a fogyasztás még nem indult be, emiatt kivárnak a hazai kkv-k, várják a felfelé mutató tartós trendet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 13:23
×
×
×
×