eur:
391.05
usd:
360.02
bux:
73176.64
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Épületekbe csapódó orosz rakéták füstfelhője terjeng Kijev felett 2024. július 8-án, amikor orosz légicsapás ért több ukrán várost. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz erők negyven rakétát lőttek ki. A támadásokban összesen legkevesebb húszan életüket vesztették és ötvenen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Fájó hírt kapott Ukrajna a tengerentúlról

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő a CC szintről az alacsonyabb C szintre rontotta Ukrajna hosszú távú devizakibocsátói nemteljesítési besorolását (IDR) - áll az ügynökség honlapján.

A Fitch szerint a leminősítés az ügynökségnek azt az álláspontját tükrözi, hogy kezdetét vette a csőd vagy csődhöz hasonló folyamat az (ukrán) kormány és egyes eurókötvény-tulajdonosok között a (külső) adósságátütemezés föltételeiről július 22-én létrejött megállapodással.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök július 22-én bejelentette, hogy elvi megállapodás született az ukrán eurókötvény-tulajdonosok csoportjával egy 20 milliárd dollárnyi kötvényadósság átstrukturálásáról. A kormányfő azt mondta, hogy a tervek szerint 37 százalékkal csökkentik a nominális kötvényadósságot és ezáltal Ukrajna 11,4 milliárd dollárt takaríthat meg a következő három évben és 22,75 milliárd dollárt 2033-ig.

Címlapról ajánljuk
Megnéztük, milyen a kartonpapír ágy és a hangfürdő – a mindig nyüzsgő olimpiai faluban jártunk

Megnéztük, milyen a kartonpapír ágy és a hangfürdő – a mindig nyüzsgő olimpiai faluban jártunk

Egyre több a rendfenntartó az utak mentén, ahogy a médiabusz Párizs északi része felé halad - ebből is látszik, hogy fontos helyre, az olimpiai faluba tartunk. Ez város a városban, ahol béke honol, és egy nappal a játékok hivatalos kezdete előtt már hatalmas nyüzsgés volt tapasztalható. Helyszíni riport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
Vegyes mozgások a tőzsdéken

Vegyes mozgások a tőzsdéken

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, ezt követően pedig vegyesen mozgások látszanak az európai tőzsdéken is. Gazdasági események szempontjából ma havi amerikai PCE-adatokra lesz érdemes figyelni, ám mivel a második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, ez önmagában kevésbé lesz érdekes. Emellett érkezik még a Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexe és az 5 éves inflációs várakozásokat is megismerhetjük Amerikában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 10:43
×
×
×
×