eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
The upset teenage Asian boy is reading alone on his smartphone late at night, caught in the grips of adolescent social media addiction
Nyitókép: Thai Liang Lim/Getty Images

Zaklató kommentek? - "Védőburokba" zárja az Insta a felhasználókat

A legközelebbi személyeken túl más kommentjei nem fognak látszani az Insta-posztok alatt, ez elvileg a zaklatóktól védi majd a felhasználókat.

A közeli barátok kommentjein kívül másoké nem látszik majd az Instagramra tett posztok alatt - írja a HVG.hu. Az ok, amellyel az Instagram magyarázza a változtatást: a fiatalok így megvédhetők a zaklatóktól, trolloktól.

A szűrő onnantól működik, hogy a posztoló listát készített azokról, akik barátoknak számítanak, aki nincs ezen rajta, annak a kommentje nem látszik majd - a bejegyzést közzétevő személy számára.

Alapértelmezésként be is kapcsolják majd a funkciót mindazoknál, akik ilyen listát korábban készítettek a közeli ismerősökről, de manuálisan is be lehet állítani (Beállítások/Korlátozott interakciók).

Az Insta egyébként tovább is megy ennél: a körön kívüli kommentelőknél azt is korlátozni lehet, hogy ki láthassa a kommentjeiket, ezt akár ki is lehet "nullázni". Ez ugyanott beállítható.

A funkcióhoz az Insta alkalmazás frissítésére lehet szükség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×