eur:
394.9
usd:
367.72
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Paul Taylor

Szépített a külkereskedelmi mérleg

Áprilisban 1,8 milliárd euró volt a többlet.

Áprilisban az export euróban számított értéke 8,8 százalékkal nagyobb, míg az importé 3,5 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál. A termék-külkereskedelmi egyenleg 1,391 milliárd euróval javult 1,766 milliárd eurót tett ki – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

Az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 1,7, az importoldalon mindössze 0,1 százalékkal növekedett – áll a KSH jelentésében.

Áprilisban a kivitel értéke 12,5 milliárd eurót (4908 milliárd forintot), a behozatalé 10,7 milliárd eurót (4214 milliárd forintot) tett ki.

A kivitel 76, a behozatal 75 százalékát az EU tagállamaival (EU27_2020) bonyolította le Magyarország.

A külkereskedelmi termékforgalom áprilisi részletes adatait július 1-én közli második becslése alapján a KSH.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×