eur:
395.01
usd:
367.84
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutatták be a technológiát. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.
Nyitókép: Földi Imre

Új módszerrel próbálják megakadályozni a banki csalásokat

A Mastercard bejelentette, hogy generatív mesterséges intelligencia segítségével duplázza meg a potenciálisan veszélyeztetett kártyák felderítésének sebességét.

A csalók több millió bankkártyaszámot lopnak el kémprogramok, rosszindulatú szoftverek és más módszerek használatával, ezek az adatok pedig idővel a dark weben végzik, ahol további visszaélésekhez használhatják fel őket. A Mastercard mostantól hatékonyabban tudja megjósolni a hálózatán lévő kompromittált kártyák részletes adatait, így a bankok a korábbinál sokkal gyorsabban tudják letiltani azokat – írja a Portfolio.

Az új technológia minden korábban elképzelhető sebességnél gyorsabban dolgozza fel a tranzakciós adatokat több millió kereskedőnél és ennek során új, összetett csalási mintákra figyelmeztet. Ez a prediktív technológia képes megvédeni a jövőbeni tranzakciókat az újonnan megjelenő fenyegetésekkel szemben, az alábbiak révén:

  • a kompromittált kártyák felderítési arányának megduplázása,
  • a hamis pozitív eredmények akár 200 százalékkal történő csökkentése a potenciálisan kompromittált kártyák elleni visszaélések észlelése során,
  • a csalók által veszélyeztetett vagy kompromittált kereskedők azonosításának 300 százalékos gyorsulása.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×